F150 Ecoboost Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

full-race geoff

· Registered
464 Posts
Discussion starter · #1 · (Edited)
Będę się streszczał, żeby nie denerwować moderatorów - informuję, że ta zamiana to w 95% plug and play. Oto ciężarówka, 2017 avalanche grey bez szyberdachu:

Image

i gen 3 na podnośniku pomogły, żeby wszystko przebiegło gładko

Image

Zeskanowałem i sprawdziłem wszystko, zanim kupiłem mnóstwo części

Image

Oto nowa rama.

Image

Pozbywa się resorów piórowych z 5-linkiem z tyłu

Image

I oferuje ulepszoną geometrię zawieszenia i układ napędowy z przodu. I tak wzmocniłem spawaniem

Image

Oto zmontowany tył z 4.8
Image

Czas iść:
Image

Podniesiono skrzynię i kabinę

Image

Dużo pracy, całkowicie warte zachodu

Attachments

To znaczy, gdybym miał Gen3 Raptor na początek…?) Cokolwiek by się nie działo, po prostu niesamowite rzeczy!!

Świetny artykuł, Geoff.

Polecam w przyszłości całkowitą wymianę mocowań kolumn McPhersona. Zazwyczaj zawodzą z powodu zmian w zawieszeniu (sprężyny). Źle zaprojektowany i cienki materiał.

Może nawet wzmocnienie mocowania, przy okazji. Zrobiłem to w moim Gen2, ponieważ moje pękło po 2 przejazdach przez pustynię.

Teraz skróć ramę i umieść pod RCSB 5.0

• Like
Reactions: butthead
Nie wiem, dlaczego miałoby to zdenerwować moderatorów, ale to super fajne!

Ale rodzi to pewne pytania, takie jak...

dlaczego?

I czy teraz istnieje Gen3 Raptor narzucony na ramę Gen 2?

(Rozumiem zalety, ale to musiało być tylko badania i rozwój, prawda?

To znaczy, gdybym miał Gen3 Raptor na początek...?)

Tak czy inaczej, po prostu niesamowite rzeczy!!
Żadne Raptory nie zostały poddane sekcji podczas tworzenia tego artykułu (tuż przed, z powodu czyjejś wpadki).
Ramę dostał z rozbitego Raptora.

Żaden Raptor nie został poddany sekcji zwłok podczas tworzenia tego artykułu (tuż przed, z powodu czyjejś wpadki).
Rama pochodziła z rozbitego Raptora.
Och ha! To ma więcej sensu.
Myślałem, że "3rd Gen on the Lift" był dawcą organów.

Oś tylna Coil srung+++
Patrząc na arkusz ustawień, zastanawiałem się nad ujemnym pochyleniem, dopóki nie spojrzałem na przednie zawieszenie i różne długości wahaczy. To musi mieć ogromną zmianę pochylenia przy obniżeniu. Czy zdecydowałeś już o amortyzatorach, czy zachowujesz konfigurację Icon/King?
Jestem kolejnym, który chciałby to zobaczyć w konfiguracji RCSB. KM

Discussion starter · #14 ·
Ponieważ możesz 👍Dzięki za udostępnienie Geoff
Z przyjemnością! Naprawdę cieszę się, że wam się to podoba. Ten projekt zajął 9 miesięcy od początku do końca, od zdobycia ramy we wrześniu do jazdy w kwietniu. Nauczyłem się mnóstwo i odszedłem doceniając Forda i 3. generację
Patrząc na arkusz wyrównania, zastanawiałem się nad ujemnym pochyleniem, dopóki nie spojrzałem na przednie zawieszenie i różne długości wahaczy. To musi mieć ogromną zmianę pochylenia z obniżeniem. Czy zdecydowałeś się już na amortyzatory, czy zachowujesz konfigurację Icon/King?
Uwielbiam ujemny pochylenie! W każdym samochodzie ciężarowym i każdym f150, które buduję - seryjnym lub zmodyfikowanym - maksymalizuję regulację pochylenia. To sprawia, że ​​pojazd jest znacznie bardziej przewidywalny i przyjemny w prowadzeniu na granicy. Jeszcze nie zdecydowałem się na amortyzatory, to się stanie bardzo szybko. Icon, ADS i Fox to moje główne rozważania
Kiedy zaczynają się testy? Niesamowita robota!
Testy były konserwatywne, ponieważ dostosowuję konfigurację i zaczynam nabierać zaufania do ciężarówki. Potrzebuje amortyzatorów i w ciągu najbliższych kilku miesięcy buduję nowy silnik i skrzynię biegów 3. generacji, które zostaną zamienione. Niedawno byłem w Sedonie i bardzo mi się podobało:
Image

Polecam w przyszłości całkowitą wymianę Top-Hatów amortyzatorów. Zazwyczaj ulegają awarii z powodu zmian w zawieszeniu (sprężyny). Źle zaprojektowany i cienki materiał.
Może nawet wzmocnienie wiadra bardziej podczas tego. Zrobiłem to w moim Gen2, ponieważ po 2 biegach po pustyni pękła mi moja.
W 100% ta sama strona. Nie wchodziłem w szczegóły, ale wzmocniłem wieże amortyzatorów i wiadro cewki, a także szyny ramy i zakładki LCA. Płyta 4130 i dużo spawania migiem! W rzeczywistości pęknięte przednie wiadro na ramie Gen 2 zainspirowało ten projekt
Teraz skróć ramę i umieść pod RCSB 5.0
Przez chwilę to rozważałem. A potem zobaczyłem kilka konstrukcji RCSB raptor i proporcje wydały mi się po prostu złe? Plus mam 2 małych chłopców, którzy „pomagają” przy kluczu i chcą tylko przewozić pocztę w ciężarówce swoich ojców
Nie wiem, dlaczego miałoby to zdenerwować mody, ale to super fajne! Ale rodzi to kilka pytań, takich jak... dlaczego? I czy jest teraz Gen3 Raptor narzucony na ramę Gen 2? (Rozumiem zalety, ale to musiało być tylko badania i rozwój, prawda? To znaczy, gdybym miał Gen3 Raptor na początek...?) Cokolwiek się stanie, po prostu niesamowite rzeczy!!
Lata temu widziałem zdjęcia szpiegowskie muła testowego Gen 3 z kabiną Gen 2... i to było moim celem, aby zbudować Frankensteina gen 3, tak jak zrobiłby to Ford.
Długoterminowym celem tego jest zbudowanie ciężarówki, w której mam pewność, że mogę niezawodnie jeździć w terenie, w wymagających warunkach, takich jak Baja - bez pękania. Prostszy i mniej skomputeryzowany niż gen 3 (brak amortyzatorów z zaworem na żywo, brak aktywnego wydechu itp.) i wszystkie ulepszenia niezawodności, które stosuje Ford.
O ha! To ma więcej sensu.
Myślałem, że "3rd Gen on the Lift" był dawcą organów.
Gen 3 jest używany do badań i rozwoju, ponieważ opracowujemy nasze części Gen 3. Ten samochód do wymiany ramy to czysto mój projekt z pasji

Uwielbiam czytać o takich rzeczach. Proszę, aktualizuj wątek w miarę dalszej budowy i udoskonalania.

1 - 15 of 15 Posts