F150 Ecoboost Forum banner

21 - 26 of 26 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Jumper didnt work on 2017 3.5L with 10speed auto. Computer kept resetting it during every on/off cycle. I saw on the earlier Gen1s that this worked. What year is yours that it works on?


Sent from my iPad using Tapatalk
18 3.5 lariat. Used a paper clip jumper and works.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
6,588 Posts
Sport mode works to disable it on 10 speed trucks, but not 6.

Sent from my Moto Z3 Play using Tapatalk
Yep. And thus should be considered "normal" mode.

Afterall, it's the transmission simply behaving as if it's a 10-speed. The disabling of Auto stop/start is the cherry on top.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
228 Posts
Yep. And thus should be considered "normal" mode.

Afterall, it's the transmission simply behaving as if it's a 10-speed. The disabling of Auto stop/start is the cherry on top.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
Does the icon go away? When I put it in sport on my 2018 3.5 STX the indicator is still on the cluster and I have to physically hit the button above the screen in the middle.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
6,588 Posts
Maybe it's a trim level option? But Sport mode turns auto stop/start off on some of our trucks.

Also it's common for tuners to disable it on request. As well as a trailer connection, which you can fool with a dummy connector.

The disdain for the feature has led to various remedies.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
 
21 - 26 of 26 Posts
Top