Mam więc Fx4 z 2011 roku i zauważyłem, że moje hamulce losowo się blokują. Zapach spalonego hamulca dochodził z przodu po stronie kierowcy, więc wziąłem pistolet do pomiaru temperatury na podczerwień i zmierzyłem temperaturę wszystkich zacisków po jeździe próbnej, przód po stronie kierowcy miał 400 stopni w porównaniu do 150 stopni wszystkich innych tarcz. Wymieniłem więc zacisk po stronie kierowcy na zregenerowany przez Forda, odbyłem krótką jazdę próbną i stało się to samo, zauważyłem ściąganie w lewo, wróciłem do domu i poczułem zapach spalonego hamulca, sprawdziłem temperatury i tarcza miała tym razem 650 stopni w porównaniu do około 167 stopni pozostałych. Podniosłem stronę kierowcy i nie mogłem obrócić koła. Nie wiem, co robić, poza zabraniem go do warsztatu. Jakieś pomysły lub sugestie, co jeszcze może się dziać? To tylko przednie koło po stronie kierowcy z problemem.
Wiem, że możliwe jest, że nowy zregenerowany zacisk może być uszkodzony, ale mam nadzieję, że nie.
Wiem, że możliwe jest, że nowy zregenerowany zacisk może być uszkodzony, ale mam nadzieję, że nie.