F150 Ecoboost Forum banner
161 - 180 of 218 Posts
Nie, w pełni zgadzam się z Twoim tokiem myślenia. Kupiłem mojego f150 z precyzyjną listą wymagań specyfikacji, która obejmowała możliwość dostrojenia mojego silnika do zrównoważonego i bezproblemowego poziomu mocy znacznie powyżej standardowego na wieczność.

To, co tutaj mentalnie równoważę, to ryzyko niskiej wydajności i potencjalnych awarii układu łańcucha rozrządu w stosunku do prawdopodobieństwa ciągłych hałasów, CEL i innych problemów z wydajnością po naprawie fazera.

Jak dotąd, z przeglądania forum, naprawy fazera nie sprawdzają się dobrze na dłuższą metę. A nawet na krótką metę.

W tej chwili mój 3.5 (57,5 tys. mil) od czasu do czasu trochę się trzęsie przy całkowicie ciepłym biegu jałowym i wydaje pewne „dźwięki” przy zimnych rozruchach, które szybko znikają. Ta obecna sytuacja jest o wiele bardziej pożądana niż przechodzenie przez miesiące męczących, spartaczonych napraw i upartych dealerów. Ale czy jest to zrównoważone w obecnej postaci? Nie mam pojęcia i dlatego ciągle sprawdzam ten wątek i każdy inny podobny.
Zamierzam wkrótce wymienić świece zapłonowe i zobaczyć, czy coś się poprawi. Jeśli tak, prawdopodobnie zignoruję moje zimne rozruchy i zacznę stroić. [emoji51]
Zdecydowanie współczuję Tobie i wszystkim innym właścicielom na skraju gwarancji, którzy muszą zdecydować, czy zaryzykować tę naprawę, czy nie. Jeszcze 2 miesiące temu byłem w Twojej sytuacji. Dlatego poleciłem przedłużoną gwarancję od Forda. To moja rada, jeśli chcesz mieć ciasto i je zjeść. Mój następny Ecoboost będzie miał jeden

Na marginesie: FWIW, jeżdżę z ustawieniem Gearhead AO przez ostatnie 40 tys. mil życia ciężarówki. Mój Gen 1 został dostrojony po pierwszej wymianie oleju przy 4 tys. mil. Nie miałem żadnych problemów z wykonaniem jakichkolwiek prac gwarancyjnych na ciężarówce, gdy była objęta gwarancją. Zawsze wracam do ustawień fabrycznych kilka dni przed zabraniem ciężarówki do dealera do pracy, ale zwykle jest ona w ustawieniach fabrycznych na długo przed tym, jeśli rozwiązuję problemy. Oczywiście przebieg może się różnić w zależności od dealera i problemu. Chciałem tylko podzielić się moim doświadczeniem, ponieważ strojenie tych ciężarówek jest częścią tego, co sprawia, że są tak atrakcyjne w porównaniu z konkurencją.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro

• Like
Reactions: RuggedGoods
Te ostatnie kilka postów nie mogłyby być bardziej trafne w odniesieniu do tytułu tego wątku.

Chciałbym zauważyć, że nowo zaprojektowane fazery mogą okazać się znaczną poprawą w zakresie żywotności. Jeśli okaże się to prawdą, zdecydowanie zmienia to sytuację. Przynajmniej jeśli uda ci się pomyślnie przeprowadzić procedurę fazowania, możesz oczekiwać, że nie będziesz musiał jej powtarzać za kilka tysięcy mil.

A odpowiadając na pytanie, co dokładnie powoduje, że klasyczna wersja fazera zimnego startu grzechocze, istnieje kilka filmów na YouTube, które dobrze pokazują, jak kołek blokujący nie znajduje "domu" i w rezultacie faza zaczyna szukać domu, "gaworząc" w przód i w tył.

Jeśli ZOBACZYSZ, co powoduje to gadanie, w rzeczywistości nieco zmniejsza to obawy. Jednak zastanawiasz się, jakie są długoterminowe skutki dalszego pogarszania się powierzchni styku. I tak, rozrząd wałka rozrządu zmienia się wtedy na tyle, że wykracza poza wartość zadaną. Prowadzi to do kodów i problemów z wydajnością.

To byłaby tak dobra wiadomość dla nas, fanów Ecoboost, gdyby 1. procedura naprawcza była powszechnie udana 2. nowo zaprojektowane fazery okazały się fazami na 100 000 mil.

Szkoda, że to za dużo

Oto film, który nakręciłem z mojego samochodu ciężarowego przed naprawami, około 50 tysięcy mil. Brzmiał tak przy każdym zimnym rozruchu, jeśli nie zastosowałem metody "noga w podłodze przed olejem".

Rozważałem naprawę przez 16 tysięcy mil, aż mój samochód ciężarowy z 2018 roku był tylko 1 miesiąc i 200 mil od utraty gwarancji. Zdecydowanie odczuwałem presję, aby podjąć decyzję, która mogłaby zmienić sposób, w jaki będę cieszyć się ciężarówką przez następne lata. Moje opcje wydawały się być takie: żyć wiecznie bez zdalnego uruchamiania i z grzechotem, który musiałem maskować martwym rozruchem mojej ciężarówki, lub zaryzykować naprawę i potencjalnie mieć ciężarówkę działającą w 100%. Ostatecznie nie zamierzałem wypychać ciężarówki poza gwarancję i mieć nadzieję na najlepsze. Na tym się zatrzymałem i każdy właściciel musi podjąć tę decyzję sam.

Jeśli ZOBACZYSZ, co powoduje to gadanie, to faktycznie trochę zmniejsza strach. Jednak zastanawiasz się, jakie są długoterminowe skutki dalszego pogarszania się powierzchni styku. I tak, rozrząd wałka rozrządu zmienia się wtedy na tyle, że wychodzi poza zadaną wartość. Prowadzi to do kodów i problemów z wydajnością.
Dziękuję za te informacje. Twój przykład degradacji materiału powyżej to scenariusz, który odtwarzałem w mojej głowie przez cały czas ignorowania hałasu przez dziesiątki tysięcy mil.

Jestem w nieco innym położeniu. 18’ 3.5EB phasers po raz pierwszy zrobione przy 27K w styczniu 2020 roku ze starymi częściami. Wróciło, kochanie, przy 69,5k! Pomiędzy koniecznością podjęcia decyzji o walce z dealerem o kwalifikowanie się do przedłużonej gwarancji (wygasła 1.01.23 i nigdy nie zrobiono aktualizacji komputera z 2021 roku dla phaserów, ponieważ już je miałem zrobione wcześniej), A TAKŻE koniecznością ponownego rozebrania ciężarówki (miałem szczęście za pierwszym razem z lokalnym mistrzem techniki Forda, który znał się na rzeczy) I teraz słysząc o problemach z nowymi, zaktualizowanymi phaserami…… Przygotowuję się psychicznie do życia z grzechotką i robienia oil prime cold crank, kiedy tylko to możliwe. Jaka szkoda, że ​​nie mogę już wsiadać do ciepłej ciężarówki w zimie!

Między koniecznością podjęcia decyzji o walce z dealerem w sprawie kwalifikowania się do przedłużonej gwarancji (wygasła 1.01.23 i nigdy nie zrobiono aktualizacji komputera z 2021 r. dla fazatorów, ponieważ już je wcześniej zrobiłem), A ponownym rozerwaniem ciężarówki (miałem szczęście za pierwszym razem z lokalnym mistrzem technikiem Forda, który znał się na rzeczy) I teraz słyszę o problemach z nowymi zaktualizowanymi fazatorami……
Czy rozmawiałeś już z doradcą serwisowym dealera i poprosiłeś o pomoc w zakresie roszczenia gwarancyjnego?

suppose I’m heading there Monday. My wife’s car was totaled out 3 weeks ago and we JUST got done dealing with all of that. Guess I need to get my head on straight
Naprawdę mam nadzieję, że wszyscy zaangażowani w (przypuszczalny) wypadek są w porządku.

Ciepły start ciężarówki dzisiaj, temperatura silnika i skrzyni biegów około 160* i słyszę trochę klekotu z ciężarówki. Ten dźwięk wydaje się dochodzić z fazera najbardziej po stronie kierowcy.

Discussion starter · #175 ·
Aktualizacja dotycząca mojego Expedition 3.5 z 2019 roku, grzechotnik fazowy:

Nic z tym nie zrobiłem lol. Bez zmian. Tysiące mil później. Nie gorzej, nie lepiej. Dużo mocy, świetne mpg, nie spala oleju. Zasadniczo wszystkie cechy fabrycznie nowego silnika, ale z grzechotaniem przy rozruchu.

Po nadrobieniu zaległości na wszystkich stronach odpowiedzi, cieszę się, że zdecydowałem się nie iść. Miałem wizytę, którą nawet odwołałem. Po prostu zamierzam jeździć i iść dalej ze swoim życiem.

Jestem również zdania, że jeśli kiedykolwiek dojdzie do punktu, w którym praca musi zostać wykonana, po prostu wymienię go w tym samym czasie. Dealer może odziedziczyć wszystkie problemy, które zamierzają stworzyć, wykonując tę pracę, a ja po prostu odjadę nowym samochodem.

Nic z tym nie zrobiłem lol. N
Doceniam Twój punkt widzenia! Czuję, że zdecydowana większość ludzi jest również w twoim obozie. Wielu może nawet nie zauważyć tego grzechotania, a jeśli już, to usłyszeli, jak kierownicy serwisu mówili, że jest w porządku i poszli dalej swoim życiem.
Przy okazji - ile mil ma teraz pojazd?

Discussion starter · #177 ·
Doceniam Twój punkt widzenia! Czuję, że zdecydowana większość ludzi jest również w twoim obozie. Wielu może nawet nie zauważyć tego grzechotania, a jeśli już, to usłyszeli, jak kierownicy serwisu mówili, że jest w porządku i żyli dalej.
Przy okazji - ile mil ma teraz pojazd?
30 tys. Dwa razy więcej niż wtedy, gdy założyłem ten post. Wymiana oleju tylko wtedy, gdy mówi o tym OLM.

Discussion starter · #178 ·
Myślę, że to zostało mocno wyolbrzymione. Tak, grzechot jest alarmujący. Nie powinno go tam być, w idealnym świecie. Ale wszyscy wiedzą, że nie ma idealnego pojazdu silnikowego. Mogę żyć z tym hałasem, tak jak żyłem z głośnym tykaniem w moim Monte Carlo SS, lub tym samym hałasem z mojego 1999 F250 z silnikiem 5.4, lub hałasem wtryskiwacza (ciągłym i irytującym) i nadmiernym zużyciem oleju z 5.3 w Tahoe itp.

Moim zdaniem cel nie uświęca środków. Największym pytaniem, jakie wydają się zadawać właściciele na temat grzechotania fazy, jest to, czy powinni być bez swoich platform przez kilka dni, podczas gdy przypadkowy mechanik oddziela nadwozie od ramy twojego ukochanego pojazdu za 75 000 $, redukując silnik do stanu short block, a wszystko to w celu próby ("próby") wyciszenia 1,5-sekundowego grzechotu.

Moja odpowiedź brzmi zdecydowanie NIE. Inne opinie mogą się różnić lol.

Myślę, że to zostało wyolbrzymione. Tak, grzechot jest alarmujący. Nie powinno go być, w idealnym świecie. Ale wszyscy wiedzą, że nie ma idealnego pojazdu silnikowego. Mogę żyć z tym hałasem, tak jak żyłem z głośnym tykaniem w moim Monte Carlo SS, lub tym samym hałasem z mojego F250 z 1999 roku z silnikiem 5.4, lub hałasem wtryskiwacza (ciągłym i irytującym) i nadmiernym zużyciem oleju z 5.3 w Tahoe itp. Moim zdaniem koniec nie usprawiedliwia środków. Największym pytaniem, jakie wydają się zadawać właściciele o grzechot fazowy, jest to, czy powinni być bez swoich pojazdów przez kilka dni, podczas gdy losowy mechanik oddziela nadwozie od ramy twojego ukochanego pojazdu za 75 000 $, redukując silnik do stanu short block, wszystko po to, aby spróbować ("spróbować") uciszyć grzechot trwający 1,5 sekundy. Moja odpowiedź brzmi stanowcze NIE. Inne opinie mogą się różnić lol.
Tak. Skończyłem się martwić i straszyć siebie grzechotem i okazjonalnym stukaniem 10-biegowym (95% tych problemów wynika z adaptacyjnego uczenia się). Bałem się nawet innych właścicieli 3.5eb z lat 17-20 o grzechot, którzy nawet go nie zauważyli. Mój kuzyn ma 120 tys. km na swoim i w zasadzie mieszka w swojej ciężarówce i ma grzechot od ponad 70 tys. mil. Nigdy w życiu się tym nie martwił. Na miłość boską, ciężarówka ma 76 tys. km i jest prawie spłacona. Zamierzam cieszyć się brakiem płatności za ciężarówkę i po prostu jeździć tym cholernym czymś!! sheeesh!!!

2017 3.5 z przebiegiem 66000 mil. Grzechotanie przy uruchomieniu po raz pierwszy usłyszane we wrześniu ubiegłego roku przy przebiegu około 62000 mil. Zdiagnozowane u dealera, ale najpierw czekamy na części, a obecnie dealer ma zaległości. Nie jestem też zbytnio podekscytowany koncepcją otwierania tego w celu dokonania tej poważnej naprawy. Grzechotanie jest przerywane i słychać je mniej więcej co czwarty raz przy uruchomieniu. Poza tym działa dobrze. Zamierzam odłożyć to na jakiś czas i zobaczyć, co się stanie.

161 - 180 of 218 Posts