F150 Ecoboost Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

Dreamy156

· Registered
3 Posts
Discussion starter · #1 ·
Hej! Mam f150 xlt 3.5L ecoboost z 2012 roku i lubię wyciągać bezpiecznik 36, żeby robić małe drifty na bocznych drogach. Chcę to robić z napędem 4x4, żeby robić power slidy, ale bezpiecznik jest również połączony z czujnikiem prędkości, czy jest jakiś sposób, żeby to obejść? Wiem, że mogę przytrzymać przycisk kontroli trakcji przez 5 sekund, ale wtedy samochód za często wchodzi w tryb awaryjny.

To zajmie trochę czasu, zanim ludzie będą mogli ci pomóc. Wyłączenie wszystkich tych elementów sterujących, aby umożliwić ci driftowanie z włączonym napędem 4x4, nie jest czymś, o czym słyszałem...

Nie jestem pewien, jak to działa w twojej ciężarówce. Moja to 2wd 20217 i przytrzymanie środkowego przycisku TC na desce rozdzielczej wyłączy wszystkie funkcje Advance Track, w tym TC, dopóki ponownie nie naciśniesz przycisku lub nie wyłączysz ciężarówki. Przytrzymaj przycisk Advance, aż na desce rozdzielczej pojawi się wskazanie Advance Traction Off na wyświetlaczu deski rozdzielczej.
Image
To wyłącza wszystkie funkcje wspomagające i może być sporym zmianą w zachowaniu ciężarówki. KM

• Like
Reactions: stereotype one
Discussion starter · #5 ·
Nie jestem pewien, jak to działa w twojej ciężarówce. Moja to 2WD 2017 i przytrzymanie środkowego przycisku TC na desce rozdzielczej wyłączy wszystkie funkcje Advance Track, w tym TC, dopóki ponownie nie naciśniesz przycisku lub nie wyłączysz ciężarówki. Przytrzymaj przycisk Advance, aż na wyświetlaczu deski rozdzielczej pojawi się wskazanie Advance Traction Off. View attachment 203999

To wyłącza wszystkie nianie i może być sporym zmianą w zachowaniu ciężarówki. KM
Masz rację! W mojej ciężarówce mogę robić małe poślizgi, ale przy prędkości powyżej 10 mil na godzinę, nawet przy tym, ciężarówka przechodzi w tryb awaryjny i ogranicza przepustnicę.

Wtedy możesz mieć kolejny problem. Mogę wyłączyć swój i pozostaje wyłączony. 3 ustawienia w moim Ecoboost, Normal Advance Track, Advance Track Sport, Advance Track off. Wszystkie mają zauważalny wpływ podczas użytkowania, szczególnie na ilość poślizgu kół. Używam tych ustawień w zależności od pogody i aktywności, Normalny dla śliskich warunków, Sportowy do normalnej jazdy, Wyłączony do agresywnej jazdy. W połączeniu z trybami skrzyni biegów mogę i zmieniam odczucia z jazdy dość mocno. KM

• Like
Reactions: Boatwaco
1 - 6 of 6 Posts