F150 Ecoboost Forum banner

2019 F-150 Remont skrzyni biegów przy 90k

6.3K views 23 replies 13 participants last post by  Boatwaco  
#1 ·
Miałem ciężarówkę przez około 6000 mil, fazery wałka rozrządu były wymieniane dwa razy. A teraz ten duży. Awaria bębna 10r80 CDF. Jest teraz w warsztacie. Dziś rano dostałem listę części. 10 tysięcy…
Zamierzam kontynuować odbudowę, mam nadzieję, że to ostatni problem na jakiś czas.

Oto lista części:

Płyn (wypełniony zgodnie ze specyfikacją OEM, ilość adi w razie potrzeby)

Zestaw naprawczy

filtr

Zaktualizowany bęben cdf zaktualizowany zestaw tłoków skorupy podpory środkowej

Zespół korpusu zaworu czujnik prędkości a czujnik prędkości wyjściowej

Czujnik temperatury oleju czujnik prędkości wyjściowej b czujnik prędkości turbiny

Zaktualizowana przekładnia słoneczna z łożyskiem programowanie wysyłki konwertera

Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi lub dodatki do proponowanej listy.

Dziękuję,

EcoRanger

#4 ·
Te ceny są do bani. Możesz kupić całą regenerowaną jednostkę bezpośrednio od Forda, która ma wszystkie zaktualizowane elementy za około 5300 $, jeśli rozejrzysz się po Internecie. Tasca Ford Parts zwykle robi to najlepiej dla mnie. I każdy przyzwoity technik może wyjąć tę skrzynię biegów i włożyć nową w około 6 godzin pracy. To nie jest trudne zadanie.

#9 ·
Koszty wysyłki zregenerowanej skrzyni biegów są powodem, dla którego nie poszedłbym tą drogą. Warsztat, w którym ją mam, również ją dostroi. Biorąc pod uwagę te czynniki, szacuję, że całkowity koszt wyniósłby około 9000 $.
Tasca pokazuje 10R80 za 5 tys. dolarów plus opłata za rdzeń.
BD Diesel ma ulepszoną skrzynię biegów i konwerter za 4500 $ plus 2 tys. $ opłaty za rdzeń.
Nie sprawdzałem kosztów wysyłki.

Z najlepszymi życzeniami.

#8 ·
Nie potrzebujesz pakietów sprzęgła, chyba że niektóre są spalone. Tarcze cierne dobrze się trzymają, zwłaszcza jeśli nie masz tuningu. Istnieją doładowane Mustangy, które wciąż mają fabryczne sprzęgła. Najsłabszymi ogniwami w tym 10r80 są tuleja bębna CDF i bęben sprzęgła F, zwany również koszem na śmieci. Korpusy zaworów też mogą być dziwne. Poza tym są to naprawdę świetne skrzynie biegów. Ale ludzie rzadko przychodzą na forum, żeby porozmawiać o tym, jak dobre są 😀

#11 ·
To wydaje się drogie, chociaż tutaj w Kanadzie wydaje się, że nie mamy tego samego zdzierstwa. Fabrycznie zregenerowana skrzynia biegów 10r80 kosztowała 7900 CAD zainstalowana na podstawie oferty od dealera z 3-letnią gwarancją. Zapłaciłem bliżej 6200 CAD za ich regenerację z 2-letnią gwarancją. Oczywiście z ich strony doszło do wpadki, która spowodowała przegrzanie skrzyni biegów i wstawili zupełnie nową 10r80 i chłodnicę (zakres 12 000 - 14 000 CAD). Koszt regeneracji zbliża się do kosztu zupełnie nowej skrzyni biegów, a 13 000 CAD to blisko 9 100 USD. Z drugiej strony, może niektóre rzeczy są lepsze w Kanadzie?

#12 ·
Oczywiście po ich stronie doszło do wpadki, która spowodowała przegrzanie skrzyni biegów i wstawili zupełnie nową 10r80 i chłodnicę.
Podobna historia dotyczy faceta z objętym gwarancją F150 z 2022 roku. Dealer przebudował 10r80, a następnie skrzynia biegów zaczęła się nagrzewać. Dealer odpowiedział, że z przebudową wszystko jest w porządku. Pozostał spokojny i cierpliwy, ale nadal zgłaszał przegrzewanie się.
W końcu ustąpili i postanowili po prostu dać mu nową skrzynię biegów. Oczywiście Ford musiał zatwierdzić?

#15 ·
2019 f150 xlt. 95 000 mil, zaczął wydawać dźwięk fazy rozrządu, dealer powiedział, że naprawa kosztuje 3500 $, istnieje program satysfakcji klienta, który ma pomóc w typowych problemach. Uruchomili mój numer VIN i proszę bardzo, mój samochód nie kwalifikuje się. Oprócz tego zauważyłem trudne przełączanie na 3. i 8. biegu i z powrotem. Powiedziano mi, że najprawdopodobniej jest to bęben CDF, a jego naprawa może nie wystarczyć, ponieważ może spowodować uszkodzenie skrzyni biegów. 6000,00 $ naprawy, 10 000 $ wymiany. Jestem jedynym właścicielem ciężarówki. Fakt, że mam dwa poważne problemy przy przebiegu mniejszym niż 100 000 mil, pozostawia bardzo gorzki smak.

#18 ·
Tak, Ford też mnie oszukuje. Ale powiem wam, że wiedzą, że to problem z tymi skrzyniami biegów. Zadzwońcie bezpośrednio do Forda i zdobądźcie rzecznika, zapłacą połowę kosztów, nawet po upływie gwarancji. Toczą się teraz pozwy zbiorowe, więc prędzej czy później zapłacą w ten czy inny sposób.

#19 ·
Mam 2.7l V6 z 2019 roku z przebiegiem 75 tys. km. Oryginalny właściciel. Wymieniłem jeden katalizator, wymieniłem TCCM, wymieniłem tylny most i teraz wracam do warsztatu, aby albo przebudować, albo wymienić skrzynię biegów. Wraz z garścią innych usług i części, ta ciężarówka była koszmarem. To z pewnością związek miłości i nienawiści.

#21 ·
Dostałem trzy różne wyceny od różnych warsztatów zajmujących się skrzyniami biegów w mojej okolicy. Zakres cen wynosił od 6 do 9 tys. za odbudowę.
Mój samochód to 17 4x4, który ma nieco ponad 90 tys. mil przebiegu. Otrzymuje odbudowany zestaw zaworów, zestaw do generalnego remontu, sprzęgła, zaktualizowany cdf, nowy konwerter momentu obrotowego, najnowsze programowanie itp. 6600 dolarów i reszta. Wszystko zrobione w warsztacie, w którym się znajduje. Po prostu nie mam czasu, żeby zrobić to samemu, ponieważ mam rodzinę i wkrótce czeka mnie podróż.

#22 ·
Mam F-150 z 2018 roku. Zakupiony w 2019 roku. Co roku oddawałem go do dealera z problemami z skrzynią biegów. W zeszłym roku dealer przeprowadził remont skrzyni biegów (co innego niż odbudowa) przy przebiegu 44 000 mil. Właśnie przekroczyłem 48 500 mil (4500 mil po remoncie), a skrzynia biegów ślizga się między 9 a 10 podczas jazdy autostradą. Co za pułapka śmierci! Więc moja przedłużona gwarancja wygasła 45 dni temu. Ford mówi, że potrzebuje całkowitej odbudowy za 13 000 $. Chcą, żebym zapłacił 5500 $. Naprawdę??? Jestem absolutnie zszokowany, że to nie zostało wycofane. Dzięki Ford za nic... To będzie mój ostatni pickup od Forda. Jestem za kupowaniem amerykańskich produktów. Ale nie wtedy, gdy obsługa klienta jest zerowa. Gorąco polecam WSZYSTKIM złożenie skargi do National Highway Traffic Safety Administration 888-327-4236. Im więcej skarg otrzymają, tym większe będą nasze szanse na wycofanie i odzyskanie pieniędzy. Złóż również skargę do BBB.

#23 ·
13 tys. za problem 10r80 jakiegokolwiek rodzaju to jawne gaslighting przez kogoś.

Mamy już wątek z linkami, gdzie można dostać fabrycznie nowy 10r80 za niewielką część tej kwoty, z wystarczającą ilością pieniędzy, aby zapłacić stawki Porsche za robociznę i nadal wyjść taniej niż Ci powiedziano.

13 tys. dolarów to nie jest legalne