F150 Ecoboost Forum banner
41 - 54 of 54 Posts
Wszyscy, poszedłem dalej i spuściłem płyn chłodniczy z chłodnicy. Użyłem węża, złapałem galon płynu chłodniczego, ale musiałem użyć miski spustowej, ponieważ również wydobywał się z otworu po odkręceniu. Użyłem nowego o-ringu i zorientowałem zawór odpowietrzający do góry. Nie wywierciłem go zgodnie z planem. Wybrałem również Prestone Max/Platinum, jak wcześniej polecano. Na pojemniku jest napisane 56/44 mieszanki.

Do tej pory temperatura skrzyni biegów wynosi 170-190, w dół z 200-215. Używając klimatyzacji, stale mam 188-190 dla temperatury silnika, na autostradzie może wynosić od 180-192. Bez klimatyzacji 193-203.

Stary termostat wyraźnie się zacinał. Widzę, gdzie mosiądz się ocierał i po ściśnięciu nie wracał. Zrobię test gotowania i opublikuję te wyniki ze zdjęciami. Co dziwne, na dnie otworu znajdowała się sprężyna, która wyglądała jak sprężyna z długopisu.

Dzięki za odpowiedzi na moje pytania.
Spoko. Cieszę się, że rozwiązało to Twoje problemy!

owns 2017 Ford F-150 Lariat
Cieszę się, że działa to lepiej dla ciebie.
Właśnie dosłownie odbyłem podróż dla wszystkich mieszkańców Michigan. Z okolic Detroit na północ od West Branch w stanie Michigan.
Nigdy nie osiągnąłem temperatury silnika 200 stopni. Dopóki nie dotarłem do West Branch na I-75, temperatura mojej skrzyni biegów utrzymywała się poniżej 200 stopni. Potem wjechałem na wzgórza w okolicach zjazdu 215 i w końcu temperatura skrzyni biegów osiągnęła 201 stopni. Ale gdy tylko zjechałem ze wzgórz, znów spadła poniżej 200 stopni.
Zauważyłem również, że od czasu zainstalowania termostatu 180 stopni mam nieco lepsze zużycie paliwa.
Jedna z najlepszych rzeczy, jakie zrobiłem dla mojej ciężarówki!

Discussion starter · #43 ·
Tak, nigdy wcześniej o tym nie wspominałem, ale... Przysięgam, że mój samochód ma lepsze zużycie paliwa z tym modem. Wydaje się też lepiej jeździć, ale może to tylko moja wyobraźnia.
Zainstalowałem termostat 180F przy przebiegu 100 000 mil... samochód ma teraz 135 000 mil i działa lepiej niż kiedykolwiek.

Powinienem również wspomnieć o czymś innym, co zrobiłem...
Usunąłem blokadę odpowietrzania powietrza w nowym termostacie. (Patrz zdjęcia) Umieściłem również otwór tak, aby znajdował się na górze po zainstalowaniu. Usuwanie tych małych blokad lub wiercenie otworu odpowietrzającego, gdy go nie było, to coś, co zawsze robiłem. Nazwijcie mnie staroświeckim. View attachment 186294
View attachment 186295
Skąd wziąłeś termostat 180?

Powinienem również wspomnieć o czymś innym, co zrobiłem...
Usunąłem blokadę odpowietrzania powietrza w nowym termostacie. (Zobacz zdjęcia) Umieściłem również otwór tak, aby znajdował się na górze po zainstalowaniu. Usunięcie tych małych blokad lub wywiercenie otworu odpowietrzającego, gdy go nie było, to coś, co zawsze robiłem. Nazwij mnie staromodnym. View attachment 186294
View attachment 186295
Skąd wziąłeś swój termostat 180?
Dealer Forda lub Rock Auto
Image

RT-1258 to ten, którego chcesz z plastikową wkładką. Weź o-ring.

Przepraszam wszystkich, nie byłem w stanie przeprowadzić testu gotowania. Żona ma coś z częściami samochodowymi i blatem kuchennym. Nie trzeba dodawać, że środek oryginalnej jednostki miał coś, co wyglądało jak zwoje taniego druciaka. I bardzo widoczne ślady świadków na środkowym wale, skąd wiązanie jednostki pozostawało otwarte lub zamknięte. Dziwne, że stało się to po pracy z fuzerem, ale przypisywałem to temu, że jeździłem ciężko. Jeszcze raz dziękuję temu forum za wskazówki. Ponadto temperatura powietrza na zewnątrz wynosi jedną cyfrę, a ogrzewanie jest nadal przytulne dla żony.

Miałem zablokowane 3 biegi nadbiegu podczas ciągnięcia przyczepy.
Co masz na myśli mówiąc, że miałeś zablokowane trzy biegi nadbiegu?
@adamhosman2020 - Założę, że chciałeś odnieść się do komentarza @2016XLT4x4 sprzed kilku stron...
W 10-biegowej skrzyni biegów, biegi 8, 9 i 10 to przełożenia nadbiegu. Możesz je zablokować za pomocą dźwigni zmiany biegów, aby skrzynia biegów wchodziła tylko na 7. bieg.

@adamhosman2020 - Założę, że chciałeś odnieść się do komentarza @2016XLT4x4 sprzed kilku stron...
W 10-biegowej skrzyni biegów, biegi 8, 9 i 10 to przełożenia nadbiegowe. Możesz je zablokować za pomocą dźwigni zmiany biegów, aby skrzynia biegów wchodziła tylko na 7. bieg.
Jak to działa z 6-biegową skrzynią biegów? Tylko do czwartego biegu, czy piąty też powinien dobrze działać? Jaka jest maksymalna prędkość podczas holowania?

Czy wiesz może, jaka byłaby maksymalna prędkość podczas holowania na 4. biegu?
3000 obr./min z przełożeniem 3,73 i oponami 31 cali. Jechałbyś 65 mil na godzinę. Około 130 mil na godzinę przy czerwonej linii. Większe opony lub niższe przełożenie będą miały mniejsze obroty.

41 - 54 of 54 Posts